BoekNieuws00 33 3 21 93 43 93

Ontdek Pas-de-Calais met onze 4-sterren camping in Eperlecques

Château du Gandspette, onze 4-sterrencamping in Pas-de-Calais, heet je welkom in Éperlecques, in het hart van het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d'Opale. Het is een ideale uitvalsbasis om onze prachtige regio Hauts-de-France te verkennen en te ontdekken! Tussen zee en moeras, beschut door duinen of bossen, een land van kliffen en klokkentorens, Nord-Pas-de-Calais biedt een mozaïek van landschappen. Ontdek het erfgoed, de tradities en het authentieke karakter van de mensen. Het is er nooit te warm of te koud, waardoor onze regio de perfecte plek is om een heerlijke kampeervakantie door te brengen!

Saint-Omer en de Audomaroisstreek

De regio Saint-Omer, Pays d'Art et d'Histoire, met zijn moerasgebied van meer dan 3000 hectare dat op de UNESCO-lijst staat, is een uitzonderlijk gebied waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Een deel van het moeras van Audomarois is nog steeds het toneel van traditionele economische activiteiten die verbonden zijn met de geschiedenis van de stad. Laat je leiden langs de waterkant en geniet van de rijkdom van de aangeboden landschappen. Ontdek aan de kant van de stad de abdij Saint-Bertin, een van de oudste en grootste in de regio, de kathedraal Notre-Dame en haar 13e-eeuwse gotische toren, het historisch centrum La Coupole en de kerk Saint-Sépulcre, gewijd aan het graf van Christus en de eerste kruistocht naar Jeruzalem.

De Opaalkust

Aan de Côte d'Opale kun je genieten van stranden zoals Le Touquet-Paris-Plage, wandelen en langs de kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez lopen. Ontdek ook Boulogne-sur-Mer, de belangrijkste vissershaven van Frankrijk, en Nausicaá, het grootste aquarium van Europa. Maak van de gelegenheid gebruik om het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d'Opale te bezoeken. Neem tot slot de tijd om Calais te bezoeken, met zijn Kantmuseum, belfort en draak. Als belangrijkste doorgangspost tussen Groot-Brittannië en Frankrijk is Calais ook de "officiële hoofdstad van de Opaalkust".

Herdenkingstoerisme in Pas-de-Calais

Met tal van herdenkingsmonumenten, militaire begraafplaatsen, interpretatiecentra en musea is het herdenkingstoerisme zeer levendig in de regio Nord-Pas-de-Calais, waar de herinnering aan de Grote Oorlog nog springlevend is. Dit zijn onder andere de slagvelden van Artois-Arras, het Vimy Memorial, de steengroeve van Wellington, het 14-18 Memorial, het Living Museum en de necropolis Notre-Dame-de-Lorette. Tussen Lens en Arras toont het Militair Museum La Targette meer dan 4.500 voorwerpen uit de collectie, die een aangrijpend perspectief bieden op deze donkere periode in de wereldgeschiedenis.

Steden met kunst en geschiedenis in Hauts-de-France

Het wordt vaak vergeten, maar de regio Hauts-de-France zit vol met steden die een bezoek meer dan waard zijn. Begin met Lille, de hoofdstad van Frans-Vlaanderen, beroemd om zijn opmerkelijke Vlaamse architectuur, musea, markten en levendige culturele leven. Amiens is beroemd om zijn prachtige gotische kathedraal, historische wijken en pittoreske grachten. En vergeet Arras niet, beroemd om zijn Place de la Vacquerie en Art Deco gevels. Of Duinkerken, beroemd om zijn carnaval, maritieme erfgoed en heerlijke mosselen.

 
 

Beoordelingen van klanten

Camping2Be