BoekNieuws00 33 3 21 93 43 93

Ontdek de Hauts de France met onze 4-sterren camping

Waar vind je Château du Gandspette, onze camping in de Hauts-de-France met zwembad en waterpark? in Noord-Frankrijk, het resultaat van de fusie tussen Nord-Pas de Calais en Picardië.

Camping op 1 uur van Lille

Lille op 1 uur van de camping, is sinds haar ontstaan een handelsstad en sinds de 16e eeuw een industriestad. De industriële revolutie maakte er een belangrijke industriële hoofdstad van (textiel- en mechanische industrie). De bouw van de nieuwe zakenwijk Euralille vanaf 1988, de komst van de TGV hogesnelheidstrein in 1993 en de Eurostar in 1994, en de ontwikkeling van een studenten- en universiteitscentrum. De status van Rijsel als Stad van Kunst en Geschiedenis, Culturele Hoofdstad van Europa en Lille 3000 zijn vandaag de dag de belangrijkste symbolen van de stad. Lille is beroemd om zijn wijk Vieux Lille en zijn straatmarkt (1e weekend in september).

Camping Pas-de-Calais

Lens op 45 minuten van de camping

Lens-Liévin, op 45 minuten van de camping, is beroemd om zijn Louvre-Lens museum en de nabijheid van de sites van Vimy en Notre-Dame de Lorette.

Camping Nord-Pas-de-Calais

Camping op 1u30 van Amiens

Amiens, op 1u30 van de camping, is de belangrijkste stad van Frankrijk wat betreft het aantal UNESCO werelderfgoederen, Amiens is beroemd om zijn kathedraal Notre-Dame, een juweel van gotische kunst en een van de grootste kathedralen ter wereld.

Amiens heeft de bijnaam "Klein Venetië van het Noorden" vanwege de vele kanalen die erdoorheen lopen en de hortillonnages (een reeks drijvende tuinen van 300 hectare). Amiens heeft een rijk erfgoed en pittoreske wijken die getuigen van haar tweeduizendjarige geschiedenis. Sinds 1992 beloont het label Stad van Kunst en Geschiedenis de bescherming en promotie van dit erfgoed.

Camping Éperlecques

Camping op 1 uur van Arras

Op 1 uur van de camping ligt Arras, beroemd om zijn twee prachtige barokke pleinen die een uniek architecturaal geheel vormen, het belfort en de Citadel, die beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Met 225 gebouwen die beschermd zijn als historisch monument is Arras de stad met de hoogste dichtheid aan monumenten in Frankrijk. Sinds 2004 is Arras bekroond met het label "ville fleurie" (stad in bloei) met vier bloemen.

Camping Nord-Pas-de-Calais

Camping in de buurt van Bergues

Bergues, een gemeente die beroemd is geworden door de film "Bienvenue chez les Ch'tis".

Camping Éperlecques
 

Beoordelingen van klanten

Camping2Be